اطلاعات عمومی قطعات صنعتی و انواع فیلتر

ساخت وبلاگ

فیلتر روغن ماشین آلات صنعتی

روغن در ماشین آلات صنعتی با نقش روان کننده لوبریکانت Lubricant مورد استفاده قرار می گیرد که از اصطکاک و سایش قطعات در حرکت نسبی می کاهد و در نتیجه به افزایش طول عمر اجزا و راندمان ماشین آلات می انجامد. در موتور های احتراق داخلی مثل موتور های بنزینی و موتور های دیزلی که با گازوئیل کار می کنند روغن علاوه بر نقش روان کننده در انتقال حرارت و خنک کاری موتور نیز نقش مثبتی ایفا می کند. فیلتر روغن یکی از اجزای اتصالی بر روی خط لوله جریان روغن می باشد که به منظور حذف آلاینده ها از جریان روغن مورد استفاده قرار می گیرد

 

فیلتر روغن صنعتی با قابلیت جذب آلاینده های فاز جامد که اغلب یا به شکل پلیسه های فلزی جدا شده از سطح بوش و پیستون در حرکت پیستون رینگ ها در داخل سیلندر هستند مورد استفاده قرار می گیرند و یا به شکل دوده هایی که طی فرایند احتراق در داخل موتور شکل می گیرند. اشکال مختلفی از فیلتر روغن در ماشین آلات صنعتی اتصال پیدا می کنند که به قرار زیر هستند.

  • فیلتر روغن پیچی Spin-on : پر کاربرد ترین نوع فیلتر روغن صنعتی که به شکل یک قوطی فلزی به صورت اتصال پیچی است می باشد. این نوع فیلتر دارای یک کارتریج کاغذی از جنس سلولزی می باشد که در داخل یک قوطی فلزی اغلب بصورت گالوانیزه و گاهی نیز از جنس استنلس استیل تشکیل می شود که با بکارگیری یک واشر اورینگ بصورت آب بند و بصورت پیچی اتصال پیدا می کند.
  • فیلتر روغن خطی Inline: درصد اندکی از ماشین آلات صنعتی از فیلتر های خطی که فیلتر در خط مسیر جریان روغن بصورت خطی قرار می گیرد استفاده می کنند. این فیلتر ها از یک کارتریج در داخل یک محفظه که در دو سر به شلنگ ورودی و خروجی اتصال پیدا می کنند تشکیل می شوند.
  • فیلتر روغن کارتریجی Filter element: در واقع همان مغزی فیلتر روغن پیچی می باشد که به شکل استوانه ای تولید شده و دارای چین خوردگی های سطحی از جنس سلولزی است.

فیلتر روغن بای پس By-Pass چیست؟

ورود روغن بصورت تصفیه نشده و یا با تصفیه اندک به موتور می تواند آسیب هایی وارد کند اما عدم تغذیه مناسب موتور با دبی مناسبی از جریان روغن بی شک آسیب های جدیتر و حتی سوختن کامل موتور را در پی دارد. از این رو بر روی بسیاری از موتور های حساس در ماشین آلات صنعتی از دو فیلتر یعنی فیلتر روغن اصلی Full flow و فیلتر روغن بای پس By-Pass استفاده می شود. این دو فیلتر در مدار جریان روغن بصورت موازی با هم اتصال پیدا می کنند که بر روی سری فیلتر روغن اصلی از یک شیر بعنوان شیر بای پس که بصورت دیفالت بسته است استفاده می شود

شیر بای پس بر روی فیلتر روغن اصلی زمانی باز می شود که فشار روغن در ورودی و خروجی فیلتر با افت زیادی روبرو شود. این امر اغلب در دو شرایط پیش می آید. زمانیکه روغن بسیار سرد بوده و غلظت بالایی دارد (راه اندازی موتور) و یا زمانیکه منافذ کارتریج فیلتر روغن بر اثر کارکرد طولانی پر شده و اجازه عبور جریان روغن را نمی دهد. در این شرایط با باز شدن شیر بای پس درصد اندکی از روغن اغلب بین 10 الی 20% از کل حجم روغن به سمت فیلتر روغن بای پس حرکت کرده و به مدار موتور باز می گردد.

تفاوت فیلتر روغن موتور و فیلتر روغن هیدرولیک

فیلتر روغن Oil filter در واقع در دو نوع اصلی شامل فیلتر روغن موتور Lube filter و فیلتر روغن هیدرولیک Hydraulic filter تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. از نظر هندسی شباهت های زیادی بین فیلتر روغن موتور و فیلتر روغن هیدرولیک وجود دارد اما با توجه به اینکه اغلب در سیستم های هیدرولیکی باجریان سیال در فشار بسیار بالا و اغلب دماهای بالا سر و کار داریم برای جلوگیری از تجزیه و فروپاشی بافت کاغذی کارتریج فیلتر هیدرولیک اغلب از مش های فلزی به دور کاغذ استفاده می شود

 

فیلتر روغن هیدرولیک نیز اغلب بصورت پیچی Spin-on مورد استفاده قرار می گیرد و هم بصورت کم فشار برای اتصال بر روی جریان هیدرولیک قبل از پمپ و هم بصورت پر فشار پس از اتصال پمپ مورد استفاده قرار می گیرد. بالا بودن فشار جریان هیدرولیک، درز بندی های دقیق و تلرانس ابعادی بسیار دقیق اجزای سیستم های هیدرولیک نیاز به استفاده از فیلتر روغن هیدرولیک را به منظور افزایش طول عمر اجزای هیدرولیک به شدت بالا می برد

با توجه به بسته بودن خط جریان روغن هیدرولیک اغلب آلاینده های این سیستم ها بر اثر عملکرد اجزای هیدرولیک مانند پمپ و شیر آلات پدید آمده و از جنس پلیسه های فلزی هستند. عدم حذف این آلاینده ها می تواند آسیب های جذی به اجزای هیدرولیک بالاخص به آکومولاتور ها وارد کند. آکومولاتور ها قطعات هیدرولیکی - پنوماتیکی هستند که نقش دمپر را در سیستم های هیدرولیک ایفا می کنند و دارای یک غشای جدا کننده گاهی از جنس تیوپی و گاهی به شکل دیافراگمی می باشند. وجود پلیسه های فلزی در صورت عدم کاربر صحیح از فیلتر روغن هیدرولیک می تواند سبب سوراخ شدن غشای داخلی آکومولاتور ها پیش از آسیب به دیگر اجزای سیستم هیدرولیک شود.

منبع: وبسایت خبری قطره

 

اطلاعات عمومی قطعات صنعتی و انواع فیلتر...
ما را در سایت اطلاعات عمومی قطعات صنعتی و انواع فیلتر دنبال می کنید

برچسب : فیلتر روغن,فیلتر روغن صنعتی موتور دیزل, نویسنده : علیرضر زاهدی nanotejarat بازدید : 127 تاريخ : جمعه 28 مرداد 1401 ساعت: 13:06

فیلتر سپراتور چیست و انواع آن کدامند

کلمه سپراتور یا سپرایتور Separator به معنای تفکیک کننده یا جدا کننده می باشد. در حالی که تمامی فیلتر آلات صنعتی در واقع نقش جدا کننده آلاینده ها را از جریان سیال ایفا می کنند لفظ فیلتر سپراتور تنها به نوع خاصی از فیلتر ها گفته می شود. به صورت خلاصه وار باید گفت که فیلتر های تفکیک کننده آب از جریان گازوئیل که از نوع فیلتر های سوخت هستند و فیلتر های تفکیک کننده روغن از جریان هوا که در کمپرسور های صنعتی اتصال پیدا می کنند دو مورد از شناخته شده ترین نوع فیلتر های سپراتور می باشند.

 

فیلتر های صنعتی بر روی ماشین آلات سبک و سنگین برای تصفیه سیالات در فاز مایع و جامد از انواع آلاینده ها اتصال پیدا می کنند. بکارگیری فیلتر و حذف آلاینده ها بر روی ماشین آلات با دو هدف مشخص صورت می پذیرد. هدف اول جلوگیری از ورود آلاینده ها به جریان های هیدرولیک و پنوماتیک که می تواند سایش بین اجزا، خوردگی و رسوب را افزایش داده و در طولانی مدت سبب از کار افتادن و کاهش طول عمر اجزای موتور ها گردد. دلیل دوم برای بکارگیری فیلتر های صنعتی افزایش راندمان خروجی ماشین آلات که می تواند به شکل گشتاور و یا خروجی های دیگر باشد.

فیلتر سپراتور کمپرسور

یکی از مهمترین دسته بندی های فیلتر های سپراتور فیلتر سپراتور کمپرسور می باشد. این فیلتر که اغلب بر روی کمپرسور های اسکرو مورد استفاده قرار می گیرد برای جذب و حدف ذرات و قطرات روغن معلق در هوای فشرده در خروجی پمپ های اسکرو کمپرسور ها می باشد. فیلتر سپراتور کمپرسور اغلب بصورت استوانه ای شکل دارای یک کارتریج از الیاف مصنوعی که به دور آن یک محفظه و یا مش فلزی قرار گرفته است مورد استفاده قرار می گیرد.

فرایند فشرده سازی هوا در داخل کمپرسور های صنعتی با مکش هوا در ورودی که با عبور از یک فیلتر هوا برای حذف آلاینده ها و ممانعت از ورود آنها به محفظه پمپ صورت می گیرد آغاز می شود. هوای مکش شده به داخل پمپ به تدریج به سمت جلو و در بین پره های پمپ اسکرو بصورت محبوس پیش رفته با نزدیک شدن پره ها و کاهش فضا به تدریج فشرده و دمای آن افزایش پیدا می کند. روان کاری پره های پمپ با روغن از یک سمت و بستن منافذ بسیار اندک بین پره ها و هوزینگ پمپ از سمت دیگر سبب مخلوط شدن تدریجی روغن با هوای فشرده شده بگونه ای که هوای فشرده در خروجی پمپ اسکرو دارای قطرات و بخاری از روغن می باشد.

 

قطرات بزرگ تر روغن مخلوط در هوای فشرده خروجی از پمپ کمپرسور ابتدا با برخورد این هوا بر روی یک صفحه فلزی جذب شده و قطرات ریز تر با بکارگیری فیلتر سپراتور روغن از هوای کمپرسور جذب می شوند. جذب این قطرات معلق دو مزیت را به همراه دارد. اوله از آلودگی هوای فشرده خروجی از کمپرسور که برای کاربری های صنعتی دیگر مانند به حرکت در آوردن پمپ های دیافراگمی استفاده می شود می کاهد و به بهبود کیفیت هوا کمک می کند و ثانیا از هدر رفتن روغن جلوگیری به عمل می آورد. روغن جذب شده توسط فیلتر سپراتور کمپرسور به تانک ذخیره باز کشته و دوباره به چرخه روانکاری باز می گردد.

فیلتر سپراتور آبگیر گازوئیل

سوخت گازوئیل پر مصرف ترین نوع سوخت در صنایع سنگین می باشد. اغلب ماشین آلات سنگین معدنی، کشاورزی، حمل و نقل، راهسازی و معدنی از موتور های احتراق دیزلی استفاده می کنند که سوخت گازوئیل دارند. گازوئیل سوختی آلوده و دارای انداع بسیار متعددی آلاینده ها در فاز های جامد و مایع می باشد. این آلاینده ها در مراحل حمل سوخت از پالایشگاه ها توسط تراک ها و در مرحله ذخیره سازی این سوخت در داخل تانکر ها به آن اضافه می شوند.

فیلتر های گازوئیل نسل قدیم تنها از کارتریج هایی سلولزی مانند فیلتر های روغن تشکیل می شدند که قابلیت جذب آلاینده ها تنها در فاز جامد مانند انواع سنگ ریزه، گرد و غبار و الیاف را داشتند. با این وجود آلاینده های فاز مایع که آب در راس آنها با فراوانی بالا در سوخت گازوئیل یافت می شود از این فیلتر ها عبور کرده و با ورود به موتور اولا به کاهش دمای احتراق و کاهش راندمان و گشتاور خروجی از موتور دیزل می انجامید و ثانیا به زنگ زدگی سر سوزن های انزکتور و اجزای دیگر موتور و آسیب های جانبی دیگر ختم می شد.

نسل جدید فیلتر های گازوئیل تحت نام فیلتر سپراتور آبگیر گازوئیل دارای کارتریج هایی متشکل از دو بخش که یک بخش برای جذب آلاینده های فاز جامد مانند نمونه های سنتی از این فیلتر ها و بخش دوم که از الیاف مصنوعی تولید شده است برای جذب، پیوند و گسترش تدریجی قطرات ریز آب معلق در گازوئیل که در نهایت به سقوط این قطرات به داخل مخزن نگهدارنده آب در پایین فیلتر سپراتور است می انجامد. اغلب فیلتر های سپراتور گازوئیل دارای شیر هایی برای تخلیه و بکارگیری مجدد فیلتر هستند که به افزایش طول عمر کاری این فیلتر ها می انجامد.

منبع: معرفت نیوز

 

اطلاعات عمومی قطعات صنعتی و انواع فیلتر...
ما را در سایت اطلاعات عمومی قطعات صنعتی و انواع فیلتر دنبال می کنید

برچسب : فیلتر سپراتور , فیلتر کمپرسور, نویسنده : علیرضر زاهدی nanotejarat بازدید : 130 تاريخ : جمعه 28 مرداد 1401 ساعت: 13:03